Haha

Kom och tänka på julafton, när jag fick en iPod av min man. Jag var toknöjd och helt extas över att jag måsta ladda den med musik och film! Sagt och gjort och medan den laddades satt jag och läste i instruktionerna. Där hittar jag en text där det står att batteriet i iPoden är förinställt och enbart kan laddas ett visst antal gånger. Sedan måste man byta ut batteriet eller köpa en ny iPod. Men vilken besvikelse liksom! Var tok nöjd och sedan visade det sig medan jag laddade skiten också att ja, säg att jag bara har 200 gånger kvar att ladda den.. Så nu snålar jag verkligen på laddningarna. När batteriet är helt dött och det inte går att starta den, då laddar jag! Haha, men undrar hur dom kan få göra så liksom. Enbart för att folk ska köpa nya eller byta batteri. Det stod även att man var tvungen att lämna in den på en verkstad för att byta, och då tjänar dom säkert inte lite pengar heller.. Haha.. Snacka glädjedödare!!

Appropå glädjedödare så håller grannen på att poppa igen. Ringa störningsjouren på oss som inte ens spelade musik alls nästan och sedan poppa trumhinnorna på oss med hennes jävla bas.. IDIOT! Btw, hon är en tönt!

Btw..

Vi åt på Amandas idag. Göttans var det, varför är det sååå mycket godare att äta ute än hemma?! Speciellt pizza. Är det för att man slipper diska och plocka undan kartonger när man äter ute? Skumt. Men det var gott iallafall. Häller i mig en mjölkdrink nu, ska ta upp böckerna en timma och sedan hoppa in i duschen, imorn är det Gävle som gäller, HELA DAGEN. Men det går nog bra. 2 föreläsningar.. Men säkert väldigt nyttigt att gå på inför alla studieuppgifter/examinationsuppg.

Ja, böckerna var det ja!

Lugn kväll!

Igår blev en lugn kväll. Drack kanske 2 mjölkdrinkar och 3 cider eller nåt. Mådde inte ett dugg dåligt när jag vaknade! Skönt!

Störningsjouren kom förbi igår, eller ja, han sa inte att det var till oss han skulle men han frågade efter vår trappuppgång och vem mer festar hos oss? Men tyvärr så sa han: "Här är det ju knäpptyst! Dom måste ha ringt fel! " Och så gick han upp i den andra trappuppgången. Hoppas den person som ringde får betala 500 spänn i utryckningsavgift! Rätt åt dej!

Skitsamma, så humoristiskt. Btw var klockan typ halv tio, tio och vem fan ringer störningsjouren då på en lördag, när det ska vara tyst tio på en vardag!

Har iallafall köpt mig ett skrivbord idag, skitbra.. Bara det att skiten inte gick in i bilen och säljaren skrev på kvittot att det var utlämnat.. DUKTIGT. Iallafall skulle vi få komma förbi på torsdag och hämta det. Svärgubben kommer in med sin pickup så vi kan frakta hem det. Onödigt att betala 300 spänn för en hyrsläpvagn en timme när vi ska frakta skiten 1 kilometer.. Nej, det kommer på torsdag. Får plugga vid vardagsrumsbordet tills dess!

Nu ska jag glo på urban legends på 6:an. Och dricka en mjölkdrink! Godnatt!

On my way.

Ska hoppa in i duschen och göra mig klar för att fara till Gnarp på handboll! Ska plugga på bussen så jag får något gjort. Sedan bli de fika med tårta hemma hos mor och far och efter de så åker vi hem till Hudik igen. Ska nämligen ha partey ikväll med girlsen!

Nu duschen!

Film.

Idag var det special erbjudande på ARN filmerna på ICA.. 29:- st.. Så vi köpte båda så nu ska vi mysa i soffan!

Ja, blir nog inte så mycket gjort idag, jag får plugga på bussen till Gnarp imorn! Godnatt!

Aaah!

MÅSTE PLUGGA! Känner verkligen pressen!!!!

Jobbig natt..

Inatt var en jobbig natt. Hade ont, mådde illa och kunde absolut inte sova.. Så jag gick upp och lade mig på soffan, vill ju inte störa älsks nattsömn när han skulle upp imorse också. Sedan vaknade jag nu, eller ja, för en halvtimme sedan..

Har plockat undan allt skit på vardagsrumsbordet för att jag ska kunna sitta och plugga. Ge mig ett skrivbord!! Och en städerska.. Hemmet har absolut inte åtgärdats på över en vecka.. Ni förstår ju själva då. Så ikväll efter att jag har pluggat och gjort klart skoluppgifterna så ska hemmet få sig en omgån! Imorn ska jag dessutom till Gnarp på förmiddagen och på kvällen ska vi ha ett kalas! Så det måste göras idag!

Nu ska jag börja läsa igen, och dricka mitt kaffe. Skriver mer ikväll!

Chocken har lagt sig.

Tror jag, iallafall lite. Har läst igenom lite i boken, rättare sagt börjat tittat på studieuppgift 3. Känns som att allt går från klarhet till klarhet på nå vis. Känns som att man börjar komma in i det hela nu. Får bara hoppas att jag inte missar så mycket när jag ska ner till Uppsala, får hålla jämna steg utanför gruppen. Sedan hoppas jag att jag inte blir där så länge, och om det ändå blir så, hoppas jag att jag få "permission" för att åka på seminarer m.m.. Vill ABSOLUT INTE hamna efter med NÅGONTING nu i början, när man knappt fått in tekniken. Då kan man nog se sig själv som körd senare. Det jag också hoppas är att dom där i Uppsala hittar något "botbart" fel på mig, så jag slipper alla dessa sjukhus framöver! Eller iallafall t.ex. en behandling som lindrar symtomen. Så jag kan jobba på! Vill ju ABSOLUT INTE missa något, vill orka köra på!

Nu ska jag iallafall gå i säng. Har betalat en massa räkningar. Känns skönt att ha det gjort tidigt, så när allt det är betalt så vet man hur mycket man har att röra sig med sen. Vill ju t.ex. ha ett skrivbord.. Verkligen. Det går bara inte att plugga med 2 katter som är uppi en hela tiden och dessutom lägger sig på böcker och skit. Blir galen. Vill dessutom kunna stänga om mig och vara ifred.Så det är något jag vill lägga pengar på nu! Så nu är det bara några små summor kvar att betala. Plus studentlitteraturen som kommer som faktura sen då. 500 kronor. Som jag fick beställa extra för att den inte finns att låna någonstans! Men men, får sälja dom senare då. Är bara så att man måste ha den, annars klarar man ju inte uppgifterna. Sura smällar man får ta!

Imorn är det egenstudier. Alltså ska gruppen inte träffas. Så vi får se hur det går. Annars har man ju kunnat reflekterat med dom andra och löst uppgifterna så. Nu hänger det på en själv. Men det ska nog gå bra tror jag!

Godnatt!

Första seminariumet avklarat!

Då var första seminariet avklarat. Lite nervöst, men ett helt ypperligt tillfälle för att se till att man gjort rätt m.m inför en examination/tenta. Och det gick bra! Sedan efter seminariet satt vi kvar en stund och tittade igen lite uppgifter m.m.

Ja läkaren ringde idag. Eller ja, till mamma.  Han skulle skicka en remiss IDAG sa han, jag fick välja mellan Huddinge sjukhus eller Uppsala då. Valde jag Huddinge fick jag stå för resor själv, men valde jag Uppsala, stod dom för det. Vad väljer man?! Så han skickade, FÖRHOPPNINGSVIS, iväg en remiss till Uppsala idag  och han sa att han skulle skriva på remissen att jag skulle få komma inom en snar framtid. Hoppas bara att det INTE krockar med nå utbildnings tillfällen, vill inte släpa efter med någonting!! Ja, men samtidigt vill jag inte må såhär.

Jag kommer inte ens ihåg vad som sas på seminariet idag. Måste koppla av lite!

Dag 3.

Idag har jag och min grupp suttit på biblan och pluggat från 10 - 16. Med en timmes lunch mellan. Men det var jätteskönt att träffas och verkligen komma igång med arbetet! Så nu är vi väl förberedda inför seminariet imorn!
Träffade även Filippa idag, alltid lika trevligt! Fick skjuts upp på coop och blev 1500 kronor fattigare, hämtade ut min kurslitteratur. Men det känns skönt att ha böckerna nu. Bara 2 som fattas! Men ska kila förbi sjukhus biblioteket imorn för att kolla om böckerna finns där. Hoppas hoppas...
Köpte även massa mappar, pennor m.m idag. Då är det klart. Det enda som fattas nu är mitt skrivbord.. Vill ha ett i sovrummet så jag kan stänga dörren. Att plugga med 2 nyfikna katter är inte så lätt...

Imorn är det som sagt seminarium mellan 9.30 - 12. Ska vara på CUL typ 9 för att kopiera lite papper m.m.. Prata ihop oss lite. Lite nervöst såhär första gången. Men det går nog bra. Sedan ska vi sitta kvar en stund för att börja på nästa uppgift.

Nej, nu måste jag gå och duscha, ska sedan sova. Trött som få.

Dag 2.

På något konstigt vis kändes det som om jag inte gjort något annat när jag klev på tåget imorse. Det var liksom en självklarhet. Lika när man promenerade in på högskolan. Det var bara så, helt självklart! Det kanske är ett bra tecken!? Jag menar, att man redan känner sig så hemma i det hela, även om första kursen suger kamelpung, att det känns som att man aldrig har gjort något annat. Jag menar, jag hade gjort det en gång förr, det var ju bara dag 2.. Ja, lite lustigt kändes det iallafall, men som sagt, det kanske är ett gott tecken??!

Idag btw fyller man ju 20. Så imorn blir det en snabbis inne på glasbanken! Nice, förr har man inte vågat gått in där, inte ens när mamma skulle handla. Vet inte varför, men man vill inte bli förhörd på hur gammal man är m.m. Men nu kan jag vistas där inne lagligt! Skönt!

Ja, något mer intressant händer väl inte idag. Besök och så får jag på lördag. Får även paket då! Wihoo!

Ska nu sätta mig och gå igenom lite lagar och förordningar. Ska ner på bibblan imorn med mina kurskamrater och plugga. Ett grupparbete vi håller på med, så därför. Sedan ska jag försöka hitta lite litteratur också, så man slipper köpa. Men vi får se! Ska även träffa hjärtevännen Filippa imorn! Vi ska ta en fika och hon skulle gå lite på stan, så jag följer så gärna med. 12 000 i lön + 10 000 från csn, känns nice. Fast jag vet att pengarna försvinner fort. Men ska bli kul att ringa telebanken imorn och lyssna, 22 000 på kontot, så mycket pengar har jag aldrig haft! Men jag ska hoppa in i duschen en sväng först!

Första dagen klar!

Så, då var den gjord! Nu är det bara att köra hårt, det får bära eller brista! Men det går nog bra! Kan väl säga att det är tur att jag har syrran, annars hade det varit svårt! Hon har lärt mig det mesta nu, det man måste kunna. Resten kommer!

Allt gick iallafall bra! Syrrans klasskamrater hjälpte mig från tåget till högskolan, så dit hittar jag nog nu. Sedan visade dom mig skolan. Skönt att man känner någon iallafall. Tänk att komma dit helt ensam!! Men jag har iallafall fått lite ordning här nu, vet vilka uppgifterna är, hur jag ska göra m.m. Att jag har syrrans gamla uppgifter (som är samma som mina, bara omformulerade!) hjälper ju till! Känner mig lite tryggare nu än vad jag gjorde sist. Imorgon måste jag ner igen. Onsdag är jag ledig och på torsdag är det studier på studieorten, alltså i Hudiksvall för min del. Men när jag kom hem idag höll jag på att bryta ihop. Så mycket information, på så kort tid. Man måste sortera vad som är viktigt och inte. En massa "kurser" som är onödiga för mig (eftersom syrran redan lärt mig allt) som jag kan sålla bort, t.ex. bibliotekskurs m.m.. Att söka några artiklar på bibliotekets hemsida var en av kurserna men det kan jag redan. Sedan en massa infotillfällen som sker på skolan, t.ex. studenthälsan som informerar. Tycker det känns onödigt att sitta på ett tåg ner till Gävle för en halvtimmes information.

Nej, det känns som att jag har det mesta under kontroll. Och det känns bra! Imorgon är en ny dag med massa kursinformation inför våran första kurs, omvårdnad som vetenskap och arbetsområde. Ingen rolig dock, men dom säger att om man klarar sig genom denna så klarar man resten. Det är den tråkigaste kursen. Men bara att bita ihop!! Så nu ska jag göra mig klar för sängen. Upp tidigt imorn igen! Dessutom fyller jag 20 imorn!!!!

Vart tar orken vägen?

Ja vart tar den vägen? Håller just nu på att tvätta för fulla muggar. Börjar bli lite nervös inför imorn nu. Måste iallafall ta och städa lite. Har handlat iallafall, så det är gjort. Så jag tänkte ju som sagt dra en sväng med snabeldraken. Och disken som vanligt.

Imorn får älsk pengar. Tur det. Måste köpa något slags "tågkort" så det inte blir så dyrt att åka till Gävle, vet ju inte hur ofta jag måste åka nu framöver. Ooooh vad taggad jag är!

Sedan är det fest på lördag! Kul som tusan! Men jag tar det nog lugnt, vill inte ha nå bekymmer med magen! Jag får dricka sakta!

Nu ska jag diska lite och plocka undan innan jag ska ner till mitt kära tvättberg igen!

Morrn!

Idag är det städdag här på Blockvägen. Det är det iof varje dag, men idag ska det städas lite grövre. Ska ha allt städat och klart inför tisdag. Så jag slipper tänka på det, kommer ha huvudet fyllt med information imorn efter första skoldagen.

Mormor och morfar ringde nyss, dom ville att jag skulle följa med på bingo. Men jag har tyvärr tvättid idag, och snålt med pengar. Men dom skulle bjuda mig sa mormor. Men jag känner att jag inte orkar. Tyvärr. Men nästa gång!

Ja, den här kåthelgen har tagit musten ur mig! Haha. Kanal 5. Bäst..

Ååh är så taggad inför imorgon. Sedan dagen efter fyller man 20 och får gå på glasbanken! Perfekt!

Nu ska jag klä på mig och börja plocka här hemma!

Kåthelg.. Eller oj!

Beephelg, eller va fan kanal 5 har döpt om det till! Höll på att dö när dom visade reklam för "kåthelg" på kanal 5. Då skulle dom visa t.ex. Boogie Nights. Handlar om nån karl som blir porrstjärna m.m.. Men hur kan man säga kåthelg i tv som barn tittar på!? Undrar hur många frågor alla föräldrar fick från barn som såg de : "Mamma, vad är kåt??" Hahhaha. Iallafall så hade dom nu bytt namnet till beephelg eller nåt sånt. Ni vet pipet dom sensurerar med när dom säger nåt "styggt" ord på tv?! Oj oj oj.. Dom fick tydligen lite kommentarer angående kåthelgen..

Här hemma är det iallafall ingen kåthelg.. Själv ska man hoppai säng. Man vill ju inte vända på dygnet såhär 2 dagar kvar innan skolstarten. Är livrädd för att jag kommer sova över första dagen! Kommer inte kunna sova imorn...

Fixat naglarna har jag gjort också. Nu är dom fina! Men ja, sängen var det ja!

God KÅTHELG allesammans!!

Litet meddelande..

Ville bara berätta hur jävla gott det blev! Och hur skönt det är när man har allt undanplockat efter middagen och verkligen kan njuta av en kopp kaffe! Så, ville bara göra er medvetna om jag kan laga mat/baka om jag vill!

Sockerkaka! ^^

Håller jag på att baka nu. Den står i ugnen, så Filippa. Någon måste äta upp den! Host host.

Igår var vi på turné till Njurunda. Åkte och hälsade på Danne och Helene, fast Helene jobbade. Men barna var hemma, söta Caroline och lilla Josefine. Vi käkade lite chips och godis och glodde på Småstadsliv för typ, 32 gången. Men lika kul varje gång!!

Har iallafall lämnat studieförsäkran nu, så jag får förhoppningsvis mina pengar den 27. Hoppas det iallafall, så jag har något att betala med när jag beställer hem alla böcker jag kommer behöva. Fan vad taggad jag är! Kommer bli så skönt att plugga, tro det eller ej, men jag kommer ha något att fylla mina dagar med! Nice!!

Försöker även hitta ett skrivbord till sovrummet så jag kan stänga in mig och plugga. Där jag kan ha alla böcker och ting som kommer behövas! Så om ni har något över kan ni väl fan lämna en kommentar!? SNÄLLA!!

Ikväll blir det lasagne till middag, blir en sen middag eftersom sockerkakan tar upp platsen i ugnen och köttfärsen fortfarande är frusen. Men det gör inget med en sen middag på en lördag!
Nästa vecka är det partey som gäller! Fan vad skönt att få gå på systemet!

Nu ska jag titta till sockerkakan, men nu vet ni iallafall vad som händer här hemma! PS. Har faktiskt diskat också!! En eloge till Malin!! Tycker jag.. DS.

Hejhopp!

Här sitter jag, vaknade runt tolv. Fortfarande iförd pyjamas.. Som vanligt. Nu är det bara 2 dagar kvar till skolan börjar. Fan vad nervigt det börjar bli! Jag kan inte fatta det heller, jag kommer vara sjuksköterska om exakt 3 år! Sick! Sedan vet jag inte vilken inriktning jag ska välja, har funderat lite.. Barnmorska, ambulansförare eller IVAsköterska. Det är väl dom 3 jag kan tänka mig. Men sedan om man klarar av pressen som t.ex. ambulansförare, det vet jag ju inte förrän jag har provat. Svårt att säga innan liksom. Men barnmorska är något som ligger högst på listan tror jag, än så länge iallafall.. Precis som syster!

Sitter och tittar på Mr. Bean nu också. Jävla idiot! Klarar inte av att titta på karln! Skäms ögonen ur mig!

Nej, ska ta och klä på mig, och köra en runda med snabeldraken. Älsk har lekt med missarna idag. Gett dom kattmynta.. Så det ligger kattmynta över hela köksgolvet.. Sedan ska jag göra den där kära sockerkakan jag skulle gjort i förrgår. Måste köpa ströbröd bara! Funderar även på pannkakor till middag!? Vad tror ni om de?! Längesedan man åt det nu.

Vi hörs!

4 dagar kvar!

Japp, fyra dagar kvar tills man är 20. Nice! Sedan går allt utför! Ingen mer ålder att se fram emot. Sen vill man sluta fylla år!

Idag hade jag tänkt att åka ner på trafikskolan, men då jag inte klev upp förrän typ elva halv tolv och körskolan stänger halv tre eller tre idag (tror jag) så kändes det onödigt. Jag ser till att plugga hemma istället, så kanske jag klarar det där testet någon gån. Får se hur mycket jag hinner vara där till veckan. Jag hoppas jag inte blir heela dagarna i Gävle, utan förmiddagarna bara.

Ja, det ska iallafall plockas undan här hemma idag. Dammsuga och torka golv. Så skönt när det är gjort! Ska även byta gardiner i vardagsrummet, har fortfarande julgardiner! Så det är vad som står på schemat idag. Ska även plugga lite körkort som sagt.

Nu ska jag klä på mig, klockan är två och jag sitter i pyjamas! Älsk kom hem vid tolv också, förvånad blev jag iallafall! Han skulle inte komma hem förrän typ tre, men det var en trevlig överraskning. Får se vad vi gör för mat idag, har inte ens tagit fram något, kanske blir en sallad eller nå på Amandas! Gött!

Nu städning!!!

Trafikskolan and back..

Blir galen på dessa tester som man ska klara av innan man får göra uppskrivningen.. Jag har inte ens klarat av A delen.. GAAH! Jag är för dum för att få körkort..

Iallafall har jag och S.Edwardsson varit på teori nu på trafikskolan. Ganska bra tror jag att gå på lite teori, att få en chans att plugga lite extra! Nästa vecka skulle vi prata om människan. Så istället för att läsa Stieg Larsson ikväll blir det körkortsboken. Måste ändå plugga för imorgon bär det ner på stan igen för att sitta vid datorn.. Ska tamefan klara A-delen denna gång! Även att man bara fick göra 2 tester per dag, men det fixade vi till nu så nu får jag göra obegränsat antal / dag. Jävligt skönt. Då kan jag titta vad jag hade fel på och så kan jag läsa lite på det och sedan göra om det samma dag. Så håll tummen för mig imorgon att jag klarar det! Gör jag det kanske jag tar en tur förbi Fippa på en kopp kaffe, för att fira liksom.. Förutsatt att hon är hemma alltså. Går inte in dit om ingen är hemma. Sätter igång kaffebryggarn liksom! Haha..

Nu ska jag se lite på tvn.. Sedan blir det en tidig kväll för min del.. Hoppas att katterna kan ta det lugnt ikväll så man kan sova utan att dom helt plötsligt flyger upp i ansikten på en och gör en "riv"sladd därifrån.. Har hänt några gånger ska jag tala om...

Det här med BMI...

Jag tror inte ett dyft på BMI.. För det första : På sjukhuset har dom en viss skala som man ska gå efter där. På den skalan så visar det att om du har 27 i BMI, då är det normalt, men man ligger på gränsen till övervikt. På en annan som jag såg på en viss blogg så ligger gränsen till övervitk på 25..? Jag fattar INGENTING av den skalan. Och jag menar, man kan inte bara gå på vikt och längd. Om man  tittar på en bodybuilder så lovar jag att hans BMI skulle ligga på EXTREM FETMA om man skulle räkna ut det. Muskler väger mer än fett. Det kanske läkarna tar hänsyn till men med så många olika bud, jag ligger på 27, alltså på gränsen till övervikt, men i den andra skalan är jag redan överviktigt och på gränsen till FETMA (som låg på 30).. Så, skit i allt som har med nå jävla BMI att göra, det är bara bull i vilket fall som helst! Helt uppenbart!

Appropå vikt m.m så åt jag godis igår.. Har kvar så det ska jag sätta i mig ikväll. Fast det sjuka är att jag äter bara max fem st sedan är jag så nöjd att tar jag en till så spyr jag.. Men det är väl bara positivt egentligen!

Nu ska jag duscha, sedan kommer Edwardsson hit för vi ska på körkortsteori ikväll..

Oj just ja!

Det är ju onsdag idag! Det hade jag glömt bort! Alltså kommer min kväll spenderas med ett högt dunkande ljud i heeela lgh, så man får huvudvärk efter ett tag! Fy fan alltså. Vänta bara tills jag fyller 20! Då ska här ges igen! Eller vad säger ni brudar!?

Åter soffläge med en kudde över huvet...

Gaaalen..

Usch vad trött jag är på att sitta hemma nu när allt är fixat här. Vafan ska man göra nu då? Ååååh, tur att skolan börjar snart.. Då kommer man väl klaga på att det är för mycket att göra! Jag får väl ägna mina dagar åt bloggen helt enkelt..

Skulle ha varit ner på ICA också. Får väl ta en promenad dit när älsk kommer hem. Han är nog inte villig att gå med mig men det är han som har pengarna! Lika bra att jag köper snus nu, annars får jag sitta och vara utan imorgon tills han kommer hem.

Nästa vecka är det lön. Får lönen för december då, sedan får jag 10 000 från CSN i början av februari, älsk får sin stämpling och bensinersättningen. Det kommer bli en fin fin månad december, så mycket kan vi konstatera! Men det kommer behövas, måste förmodligen köpa böcker, block, pennor och allt annat till skolan. Sedan har jag fått räkning från tandis, katterna ska kastreras och bara där har vi 2 tusen. Kreditkortet ska betalas av (det mesta iallafall) och en hel del fler räkningar... Men det löser sig nog. Nån lite slant ska väl bli över.

Ja, jag kan iallafall konstatera att det inte finns någon i denna stad som har tråkigare än vad jag har just nu. En tupplur på soffan står på tur.

Tankar och funderingar.

Jag har suttit och läst lite på olika bloggar. En del "gravida" och en del ogravida. På jobbet i söndags satt vi och pratade om just förlossningar. Jag vill jättegärna uppleva en vaginal förlossning. Att känna känslan att jag har gjort det, jag klarade det även fast jag trodde jag skulle dö. Det är ett av livets mirakel om jag får säga det själv! Att man i tex Sthlm idag nästan blir erbjuden kejsarsnitt för att man är rädd för förlossningen och smärtan, det tycker jag är hemskt. Ok om det finns medicinska skäl till det, men faan inte för att man är rädd. Det spelar ingen roll, det finns nog inte en enda kvinna som inte klarar av att föda naturligt (om det inte finns medicinska skäl till att det inte går, återigen) eller som skulle dö av själva smärtan! Jag tror det är jävligt nyttigt. Att det kan höra ihop med självkänslan, att ha klarat av det och att resultatet blev förjävla bra! Det onda slutade i något bra liksom. Det kanske hör ihop med moderskänslor och allting. Ja, jag tänker iallafall propsa på en naturlig förlossning, om det inte finns medicinska skäl till snitt. Att man väljer olika bedövningar, det skiter jag i. Jag är helt öppen för det. Men jag vill ha känslan, att ha klarat av det, att ha provat på det. Inte för att det är dags för mig än, men bara så vi har det klart liksom! Herregud, jag ska gå i skola 3 år framöver så jag har inga planer på barn än, men jättegärna när jag är färdig ssk och helst valt inriktning och är klar med den också!

Idag har jag inga som helst planer! Gud vad skönt. Så fort medicinen har börjat värka ska jag sätta igång och putsa lite här hemma! Skönt med en hemma dag och kunna ha tid att göra fint!

Äääh.

Inte var maten nå god heller. Har tappat matlusten igen. Petade i mig lite pommes och en halv lunchkorv, ni vet en såndär tjock snuskis. Sedan var jag nöjd. När jag tänker på kyckling, som vi åt ganska mycket förut, mår jag bara illa. Vet inte varför, men matlusten bara minskar. Inte ens sugen på godis. är det faan illa! Har inte ätit godis på 2 (TVÅ) hela dagar.. Det är faan inte likt mig!

Nu dricker jag iallafall en skvätt kaffe, tittar lite på tv och längtar efter sängen.. Det blir tidigt ikväll, är så trött. Trots att jag sov till halv tolv idag. Och sov 16 timmar i söndags/måndags..

Bye..

Vafan, körlektion va de ju!

Ja, kvart över ett kommer jag på att jag har körlektion, 14.05.. Jag stressar arslet av mig och hinner med nöd och näppe med bussen ner på stan, 13.45.. Allt gick iallafall bra, nu är jag hemma igen. Men jag glömmer alltid att jag har körlektion, spelar ingen roll hur jag än gör! Provade på hård inbromsning idag, pretty scary! Men tur att jag inte hamnade i diket.. På torsdag är det körkortsteori. Halv fem. Gissa om jag kommer glömma de också?

Nu ska jag iallafall koka lite kaffe. Gott med en eftermiddagskopp. Älsk kommer inte hem förrän 19 stackarn. Men han behöver inte åka hemifrån förrän nio på morgonen, så han får lite sovmorgon.

I flera dagar nu har jag haft sån smärta i magen att det endast hjälps av hård koncentration på andningen och att stå lutad mot köksbänken och svaja i sidleds. Jag har haft tankar på att åka in på akuten, men jag vet hur det slutar. Jag får ligga där över natten och åka hem dagen efter, eller så får jag fasta i en vecka och åka hem utan att något gjorts.

Det spelar ingen roll hur högt jag än skriker, det är ändå ingen som hör mig! Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att dom ska inse hur handikappande detta är för mig!!? Hur ska jag göra för att få hjälp, för att få läkarna något intresserade, för att åtminstone få dom att skicka en remiss vidare till Uppsala? Jag greppar efter halmstrån, men som det är nu kommer jag snart inte ha något mer att ta tag i. Jag förstår inte vad jag måste göra för att få dom att lyssna. Jag orkar snart inte mer. Jag ger upp, det är nog vad dom vill att jag ska göra. Bara ge upp...

Bad day..

Idag har jag ännu en bad day.. Usch, blir bara irriterad när jag tänker på doktorer mfl... Fy fan. Hur länge ska dom låta mig gå såhär denna gång. Nu har det gått exakt ett år.. Iallafall ett till känns det som. Att dom inte gör någonting!?

Usch, ska ta mina smärstillande och sedan lägga mig igen. Orkar inte vara vaken när jag känner såhär..

"Norsk forskare vill inför totalförbud mot tobak!"

Men vad duktig du är! Främst för unga ska förbudet gälla. Ja, men det tror vi på. Vad ska dom unga då "testa" om inte en simpel cigg/prilla finns? Herion? Hasch? (stavas?) Det slutar med en ökning av tyngre droger. Vilken duktig "doktor" som han med all säkerhet kallar sig själv... IDIOT! Här kan ni läsa hela artikeln av: mr. doktor-duktig-hälsomedveten-gubbjävel-som-tame-fan-ska-få-en-smäll-på-käften-så-han-landar-med-fötterna-på-jorden... http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6446006.ab


Har iallafall kört med morfar idag, blir galen på alla idioter till bilförare i Hudiksvall.. KÖR SOM FOLK OCH LÄR ER HÖGERREGELN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vaknade på rätt sida imorse, som ni kanske märker..

Vad var det jag sa?!

Jag sa i förra inlägget att jag skulle sova till kvällen, jag sov till nio imorse! Shit det är ju sjukt! Älsk hade försökt väcka mig men jag hade bara mumlat nåt och sovit vidare. Jag känner verkligen på mig när jag blir sådär trött. Det är sinnessjukt egentligen hur man kan sova så mycket som jag gör. Och hur läkarna kan låta det gå så här lång tid. Jag blir så förbannad över allt smärstillande jag tar, att dom tillåter det, efter ett år!! Det är så sjukt. En anmälan vore på sin plats. Ska fan fixa det idag!

Ska även ringa vetrinären. Nu är det dags! Nu ska dom snöpas, båda två!

Tokig!

Jag blir tokig på att sitta och vänta på inlägg på dom där gravidbloggarna. Har 3 som jag följer men alla uppdaterar så sällan. Och jag tycker det är så spännande så jag vill helst ha ett inlägg per timme! Men jag förstår att dom inte bloggar så mycket, skulle nog inte jag göra heller, men det är så frustrerande att vänta. Och när det gått ett dygn tänker man att nu har dom åkt in men efter några timmar så kommer ett inlägg.. Ooooh så spännande.

En väldigt väldigt väldigt psykiskt tung dag idag. Jobbit som tusan helt ärligt. Men jag hoppas det går bra, ville nästan inte gå hem, hade kunnat jobbat ett pass till, bara för att finnas till hands. Usch vilken dag. Är helt tagen, har inte kunnat äta annat än en yoghurt till lunch, så nu tog jag en risifrutti. Men det är totalt kaos i magen. Inatt vid halv ett hade jag så ont så jag stod lutad mot köksbänken och svajade i sidleds för att distrahera hjärnan och försökte andas. Visst funkade det lite, men smärtan är mer intensiv nu än hur den har varit. Det är så jobbigt..  Ska sova en stund, som vanligt. Känner på mig att jag kommer sova resten av kvällen.

Hemma igen, men snart på jobbet..

En hårfin skillnad. Man kommer hem, klär av sig och sover i någon timme och sedan upp, klä på sig, ut och gå, klä av sig och ta på "scrubs" och jobba. Tycker man knappt hinner komma hem innan man ska åka igen. Man klär av sig men ska strax klä på sig. Usch, hatar att jobba kväll och sedan dag efter det. Iallafall så har det väl gått ganska bra, men fortfarande jobbiga patienter. Men allt går, bara man vill.

Nu blir det lite Scary Movie 2 och sedan ska här sovas. Gnatt Gnatt! ♥

Bye Bye!

Nu sticker jag på jobbet. Det är mycket tunga patienter just nu, och min rygg gör ont sedan igår. Men hoppas det går lite lättare idag, att patienterna är på bättringsvägen och kan hjälpa till lite själv!

Usch, nästa vecka kommer bestå av städning här hemma, såå stökigt. Men orkar inte ta itu med det nu när jag jobbar.

Byyyee!!

14.00-22.00

Jobbar kväll idag. Skönt med sovmorgon, fast inte lika roligt när man jobbar dag imorgon. Kommer aldrig isäng när jag jobbar kväll. Det tar såån tid att somna!

Måste ner på apoteket idag, kattfan ska få p-piller. Hon skriker så jag blir galen, sliter ut stämbanden på kattfan snart.. Usch, mitt i nätterna hoppar hon på en och börjar tok skrika.. Nej, p-piller får vara en nödlösning tills vi fått en tid hos vetrinären.


Nu ska jag klä på mig lite, även ta "smärtis".

Jobb!

Hemma efter en tuff dag. Saknar öron nu! Även om det var stressigt så var det klart när det var klart liksom. Man går hem på eftermiddagen och då är allt klart! Man kan verkligen släppa jobbet när man kommer hem när man jobbar på mottagning.

När jag ändå är i farten så fick jag 2 turer till på 7D. Imorgon kväll och söndag dag. Skönt att få jobba lite! Känna att man gör något vettigt!

Vi var på ICA Maxi och handlade lite nu när jag slutade och jag förstår mig inte på människorna där. För det första så är det en person som tvärstannar när hon kommer innanför dom där "grindarna" som finns på nästan alla affärer. Så vi fastnar typ mellan en av dom där och hon står bara kvar. Ärthjärna ville jag bara skrika till henne och peka finger.  Ju längre in i butiken man kommer desto fler mörthuven stöter man på. Folk som går framför tvärstannar så man råkar trycka in vagnen i hälsenorna på dom och ja, det tar aldrig slut. Eller så lämnar dom vagnen mitt i en gång (helst på tvären) och springer efter nåt på en hylla 3 avdelningar därifrån så man får liksom brotta sig förbi med sin egen vagn.. Nä, det finss en miljon saker att klaga på folk, men inte faan kommer det bli nå bättre för de..

Nu ska jag lägga mig på soffan. Orkar nästan inte ens sitta upprätt, varit vaken sedan fem imorse och världens håll i gång heeeela dagen.

ÄNTLIGEN!

Det är ju lite sorgligt att för att få jobba så måste dom ringa från avdelningen. Jag fattar inte, den här turen gick ut i förrgår, jag fick den inte. Alltså måste någon annan fått den, men varför tackar denne nej? Man ska väl inte klaga, men när samma turer kommer ut gång på gång men man blir nekad, då funderar man ju på om det är nån bluff med hela TimePool..?

Promenad.

Idag har jag varit duktig! Först klev jag upp runt halv elva(!!) och duschade. Sedan kom min Fippis förbi och vi drack kaffe och snackade skit. Åkte med henne ner på sjukhuset. Gick upp på öron och hämtade faten sedan jag tog med tårta förra veckan. Snackade lite skit där med. Gick sedan ner på stan och kikade lite. Färden fortsätter mot trafikskolan där jag sitter en timme och gör lite tester. Lämnar en lapp om att jag vill boka körlektion och går sedan på Hemköp och ska handla. Köper wienerbröd till kaffet och snus till älsk. Kanske att det slank med en liiiiten godispåse också. Skulle sedan utmana mig själv om att hinna med bussen som går halv fyra från centrum. Skulle aldrig hinna gå på stationen utan jag satsar järnet och joggar till sjukan igen. Men när jag är 30 meter från busskuren kommer bussfan och kör förbi. Efter lite tandagnisslan så tar jag mig i kragen och börjar gå hem. Ingen lång sträcka direkt men en jävla mördarbacke på sluttampen. Går in på Ö&B och handlar lite städattiraljer och smörgåsar. Kämpar mig sedan upp för den förbannade backen som gör att man vill lägga sig ner och dö när man kommit halvvägs.. Överlever kampen och kommer hem. Gör en gooo macka och tar med kaffe och wienerbrödet till soffan. Sätter mig här och moler i mig allt. Så var den promenaden ogjord. And it feels good!!!

Nu ska jag lägga mig en stund. Helt slut körd!

Onsdag..

Nu är det bara 13 dagar kvar till min födelsedag! Bara så ni vet tänkte jag!

Här hemma blir inget gjort. Hade världens planer för idag, men när man vaknar 12 så hinns inte ens hälften med. Trafikskolan får bli någon annan dag. Jag kommer aldrig få mitt körkort.
Snart kommer älsk hem och då ska han ner på stan igen. Jävla arbetsförmedlingen att krångla till det med papper och shit. Sedan kanske vi går en sväng på stan. Får se. Har lite mys sådär!

Drömde för någon natt sedan att jag var miljonär. FAN vad jag shoppade! Kan man kalla en önskedröm!

Filippa, jag ska fylla på "nallen" idag så sen hör jag av mig! Skulle verkligen vilja sola lite, men jag behöver hjälp med dörr jäveln. Kanske dom lagt ner solariet? Slog mig nu. Ja, det tittar vi på, annars får vi väl sola på stan då! Jag vill ha färg! JAG RINGER DIG!!!

Brevet är ej längre opostat..

Utan nu är det postat. Och lite gino och en utspild godisskål senare så sitter jag här. Har ej hört av Filippa idag. Fattade jag fel eller skulle du höra av dig? Anyways, vi kan väl göra ett nytt försök imorn? Funderar att dra ner på stan imorn. Har lite saker att fixa. Så JAG kan väl höra av mig till dig, om du är ledig vill säga. Så kanske jag tittar förbi!

Nu ska Malin ligga på soffan resten av kvällen. Har inget vettigare för mig. Gnatt Svante boy!

Ett opostat brev till skatteverket..

Ligger just nu på min micro.. Måste kila ner på ica där närmsta postlåda finns... Usch, dom vill man inte ha nå bekymmer med!!

Ska även handla lite godis tror jag! Sååå sugen! Även fast det är tisdag. Sedan blir det rester till middag. Chili Con Carne blev det igår, för typ 20 pers. Så vi har mat så det räcker hela veckan...

Nu måste ja skynda mig. Eller ja, har inget att skynda till men vill ha det gjort!

Svante 4-ever!

Jag tror jag är kär! I Svante my löv!

Jag är iallafall vaken nu, eller har varit ett tag. Ska byta gardiner i vardagsrummet idag, så Filippa, JA, kom förbi när du är vaken! Älsk kommer hem runt tre, men han är inte rolig då med tanke på att han varit vaken sedan fyra imorse. Men du Filippa, jag vet att du kan byta gardiner! Det har vi gjort en gång förut tror jag!

Nu ska jag klä på mig. Skulle vilja sola, men eftersom dörr jäveln sitter fast så får jag  väl skita i det...

Godnatt

Godnatt Svante Lönnbark(?) ♥

Blogg.se är inte lite segt heller

Det är mycket segt.. Om man får säga så.

Idag, eller ja, på eftermiddagen blev det lite gjort här hemma. Bytt gardiner i köket och sovrummet. Ska byta i vardagsrummet imorn. Måste även skruva fast det satans fästet till gardinstången i köket. Skit väggar. Trots plugg så åker skruven och pluggen ut. Prupp..

Nu ska jag tvätta trynet. Leta reda på någon bra rulle man kan glo på tills man somnar. Måste även vattna blommorna i vardagsrummet. Hur kan man döda lika många blommor som jag gör!? Vad gör jag för fel? Tur jag inte ska utbilda mig till trädgårdsmästare. Fast, sjuksköterska... Hmmm.. Då är det människor..

Fick även tre (3) förfrågningar från timepool om jobb på 7D idag. Jag svarade JA på alla tre (3), men hur många tror ni jag fick!? Inte en enda!! NOLL!! (0)... Sist jag jobbade på 7D var natt, för typ minst 3-4 veckor sedan.. Undrar vem som fick det passet då.. Någon som jobbat mindre än mig? Då får dom det roligt imorn! Huh, ska fan säga ifrån mig den där skiten, den har hållit på sedan september eller oktober och jag har inte fått EN ENDA tur genom den där. Senaste passet lovade min faster mig. Humor, humor I say!

Inget på detta jävla sjukhus funkar. Helt plötsligt håller jag med SÖTSVANTELÖNNBARK/LÖNNMARK/LÖNNDAHL... Vet inte vad han heter i efternamn, men SVANTE heter han iallafall! Det vet jag! Han tycker iallafall att sjukhuset ska läggas ner, tycker jag med!

Tråkigt

Jag har så tråkigt.. Vet fan inte ens vad jag skrev i förra inlägget. Får be om ursäkt, smärtstillandet som talar..

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sedan blir det en promenad till ICA för att inhandla diskmedel mm. Kan inte skylla på att jag inte har diskmedel längre.. Det börjar lukta illa i diskhon!

Katterna har rivit sönder tapeten i hallen. KATTJÄVLARSHELVETEIDIOTFANSKAP!!! Så lite ättika senare stod dom där och kraffsade surt för att bli av med doften! Ska ni fan ha era jävulskap!

Nej, duschen var det ja, sedan ica. Skulle även vilja börja träna igen, men det är inte roligt att träna helt själv. Undrar vad det kostar att "hyra" en personlig tränare? Skulle verkligen behöva en sådan tror jag. Eller kanske någon villig och snäll själ vill hjälpa mig? Jag betalar inte bra, men det kan bli kul!


Spruffs!

Han är bra rolig min katt. Han vill bara tussa, tussa och tussa på min örnsnibb. Så ibland när jag vaknar så sitter han och mega tussar. Lillbäsen..

Vaknade av att det var ett jävla liv i trapphuset.. Tror dom håller på att bygga eller nåt för dom hamrar som tokar och det smäller. Först trodde jag att det var någon som knackade på dörren, men ingen var där. Ska man ringa störningsjouren kanske? Moahahah...

Nu blir det kaffe sedan en lång duchs. Älsk är hemma idag, vet inte varför, han sover fortfarande!

I en annan del av Köping + Scream.

Min kväll är räddad. Mitt i min ångest över att inte jobba på öron längre, som naturligtvis infaller på en söndag så skiner det mörka upp! I en annan del av  Köping startade ikväll och sedan Scream på femman! Nice! Kvällen blev inte så kass ändå!

Har som sagt inte så mycket att se fram emot imorn, utom att byta lite gardiner och småpyssla lite så. Hade hellre gått och jobbat! Älsk börjar imorn halv sex, så han kliver upp fyra! Stackarn! Jag får iallafall sova!

Ska ta mig ett glas juice, dille på det nu. Jag har mina perioder! En riktig periodare!

Filippa; Kaffe eller så imorn!? Skulle behöva lite hjälp med gardinstängerna. Bara jag som har cp-långa fönster? Går ju inte att byta skiten själv! Men ja, till saken, hör av dig om du blir kaffesugen. Vi skulle ju fan ses förra veckan, vad är det för fasoner!? PUSS!

Söndag

Då var det söndag idag. Fick veta att tjejen som poppar så hemskt har fått 2 varningar, så en till sedan blir hon vräkt... Sorgligt.. Men kan man inte festa med huvet så ska man nog inte ha lgh.

Jag har inget att se fram emot. Inget jobb imorn... Usch, vad hemskt det känns! Men snart börjar skolan. Det blir skönt iallafall! Så man har något att göra.

Nu ska jag klä på och städa undan julen! Skönt att det är över!

Hemma

Då var man hemma igen! Det var en väldigt trevlig dag idag måste jag säga! Först vinst på handbollen och sedan god mat och massa skoj! Vi firade att julen ska ut idag kan man säga. Då brukar vi få julklappar och jag fick en pajform av mamma och pappa. Den var rosa. Ganska otippat va!? Så imorn funderar jag på att göra en paj!

Nu ska jag sova! God natt sov så gott! Tack för idag!! ♥

Gnarp

Är nu hemma hos mor och far. Bror har spelat handboll, dom vann såklart med 24-7.. Nice! Bror slog knät för någon/några veckor sedan och han är fortfarande svullen och är helt blå över hela undebenet. Ser groteskt ut!

Klockan 18 ska vi åka till min faster. Det blir god mat och julklappar. Det är något vi gjort ända sedan vi varit små. Det är väldigt trevligt.

Älsk hämtar mig även ikväll. Skönt att slippa åka buss på kvällen! Ska även köpa med pringles för det är så gott. Sådeså!

Sista dagen på öron..

Och vad händer?! Jo jag vaknar klockan 10... Det är sååå typiskt mig... Vaknar av att dom ringer från jobbet, men jag hinner inte svara. Tittar på telefonen, 10 missade samtal från jobbet. Bra tänker jag, bra.. Ringer iallafall upp och dom är ju såklart oroliga att något hänt. Men jag sova bara. Jag förstår inte hur det går ihop?!! Varför vaknar jag inte när dom ringt 10 samtal + alarmet på min telefon + alarmet på älsks telefon.. Nä, jag får inte ihop det.. Har ju bakat tårtor och allt som jag skulle ta med imorse. Men jag åkte iallafall ner på jobbet, där var det så lugnt så dom tyckte att jag kunde åka hem igen. Jag stannade och fikade och fick till och med paket. Dom hade letat en väckarklocka (eftersom jag sov över igår ocskå) men inte hittat någon som låter tillräckligt.. Dom är för roliga! Det känns väldigt tråkigt att sluta, vill helst stanna kvar, men jag ska ju börja plugga. Kommer iallafall gå och hälsa på dom! Helt klart!

Idag ska doktorn ringa.. Tji fick jag!!

Kyckling..

Kycklingen är nu i ugnen. Lite sent kanske, skulle testa min pojkvän om han tog initiativet(?) till att laga mat eftersom jag gjort det hela den här veckan. Hmmm.. Nej.. Funkade inte. Har nyss ställt in den, mest för att jag ska ha någon matlåda imorn, men jag looovar att jag kommer glömma den ändå! Typiskt mig. Har kommit på att jag inte är förtjust i kyckling ändå. Iallafall inte när den är alldeles nygjord så den är som gummi i käften. Då är det inte gott.. Den är godast dagen efter.. Men nu kommer det bli en torr lunch imorn. Har ju som sagt ingen sås.. Men ja. Inte mitt fel..


ALLT KÄNNS PRUPP IDAG!!!!!!!!!!!!!

Jaha..

Efter mitt inlägg somnade jag och vaknade runt fem.. Hmmm.. Undrar om jag kommer sova inatt.. Iallafall kom gubben hem en timme tidigare och jag hade tänkt flirta med honom att vi kunde åka på ICA och köpa godis. Jag tyckte han kunde ringt när han åkte men icke.. Måste även ha mjölk.. Så i ren envisa så tänker jag inte gå ner och köpa någon mjölk.. Det är liksom -24 grader och INNAN jag klär på mig och stegar ut för lite mjölk.. Nää.. Har även kyckling vi ska göra idag med ris, men det blir nog jääävligt torrt för vi har ju som sagt ingen mjölk att göra någon sås på. Det får han upptäcka själv!

Är inte ett dugg sugen på någon mat, bara godis som gäller för mig. Men i -24 så går jag inte ut för lite godis. Då kan jag hellre vänta till imorn! Kanske gubben tagit sitt förnuft till fånga då och inser att vi måste handla.. Man kan ju alltid hoppas. Han går bara i skola halva dagen imorn och är ledig på fredag.

Nu ska jag sura över godiset på soffan.

Katterna är gratis!

Utifall ni är intresserade. Dom har härjat och haft sig, vält heela matskålen med torrfoder så det ligger mat över hela köksgolvet. Dom har rivit ner kulor i julgranen och rivit ner saker får vardagsrumsbordet.. Jag blir så trött. Dessutom, som om det inte var nog med att katterna har damp, så krånglar magen som vanligt. Tur att jag är ledig iallafall.. Så nu när magen har krånglat över en timme så är jag så trött så jag håller på att somna sittandes. Som vanligt när den börjar. Så jag ska lägga mig under täcket en timme och försöka vila upp mig igen.

Det är iallafall -20 ute och inne är det nog inte mer än 18 grader.. Fy vad less jag blir. Jag vill ha en braskamin!! Elementen går för fullt men det är inte tätt vid fönstren så det drar kallt exakt hela tiden. Ställer man ljus i fönstren så slocknar dom nästan av draget! Och det ska man betala 5000 i månaden för.. Hmmmpf..

Sova var det ja. Hoppas jag vaknar på bättre humör igen..

Nycklar kan vara bra att ha, eller?!

Jo det kan ju det om man vill komma in i lgh.. Jag börjar halv åtta, åker med sju bussen på morgonen. Imorse vaknade jag inte förrän ungefär halv sju så jag var sjukt stressad, och självklart springer jag ifrån nycklarna! Älsk börjar halv tio, åker härifrån (till Söderhamn) halv nio ungefär. Mina nycklar ligger på en skänk som vi har i hallen. Han står, helt ärligt, och funderar på vems nycklar det är.. Han kopplar inte att det är mina. Jag menar, hur många har nyckel hem till oss då?! Iallafall så kom han ju då inte förbi med dom heller utan när jag slutar så letar jag som fan efter dom men hittar dom inte. Kom då på att jag hade glömt dom hemma. Som tur var hade jag inte gått till bussen än utan stannade i sjukhus entrén.. Hade väl en känsla av att något fattades. Så jag ringde min vän Filippa för att höra om jag kunde komma dit. Iallafall gick det inte, vill inte nämna varför utan hennes tillåtelse. Det var även hennes man jag pratade med. Han, envis som han är, insisterade på att skjutsa mig till Maria, men då jag inte fick tag i henne så fick jag skjuts till min morbror istället. Hans kommentar var bara : " Det är fan 20 minus ute, du kan inte gå nu!!!".. Inte särskilt långt att gå, tar kanske 5-10 minuter. Men jag skulle ringa om jag behövde skjuts, så jag skulle ringa och säga att jag inte behövde det, men då hade han åkt redan. Så iallafall, tack för skjutsen! Och Filippa, vi hörs av!

Köpte ett grav test idag... Usch.. Roligare har man ju varit med om. Har mått VÄLDIGT illa i någon vecka nu och magen känns hård och spänd så jag tänkte att nu är det kört. Har även glömt att tagit mina minipiller ett x antal gånger, och ni vet.. Det ena leder till det andra, blommor och bin, when a man loves a woman.. MEN, som tur är så var det negativt. Fick nojja en stund och tycktes mig se ett svagt blått streck, men älsk såg ingenting så jag får lita på honom. Vore ju min tur att bli på tjocken nu när jag kommit in på ssk utbildningen och börjar den 25.. Skönt att så inte var fallet. Skulle jättegärna vilja ha barn, men liksom, inte när jag ska plugga. Barnen får vänta minst 3 år till!

Nu ska jag sova på soffan. Helt slut, brukar ha tagit minst en tupplur vid den här tiden. Men imorn är jag ledig och får sova ut länge!! Najjs bajjs!

Snart, snart

Fyller jag 20! Shit vilken upplevelse! Just nu ( och har varit i ett år ) så är jag liksom mitt i mellan snus och alkohol.. Vilken jävla pissålder egentligen! What´s the point?! Jag får köpa starksprit på krogen men inte på systemet. Det har väl att göra med att dom kan neka mig att köpa mer alkohol om dom anser att jag är för full.. Men ja.. Kontrollerande på nåt vis... Ja, snart är det slut på dessa tider också! Vad har jag sen att se fram emot?! Har ju ingen såndär "ålder" kvar, utan nu är det väl bara körkortet som ska ner i plånkan.. Usch, vad mycket som ska ut ur plånkan först!

Ja, vad ser man egentligen fram emot efter 20.. 40?! När man har levt halva livet och vet att om, om det går vägen får jag leva 40 år till! Men då ska det fan gå bra också! Förstår folk som får "fyrtio-års-kris".. Kan ju meddela att sedan jag var, låt oss säga 16 på en höft, så har jag haft ångest och panik över vad jag gör av mitt liv! Tänker liksom "jag är ung en gång, aldrig mer", "det är så mycket jag vill göra!" och nu liksom ska jag spendera 3 år i skolbänken igen! Tre år är sjukt lång tid. Har varit tillsammans med älsk i 5 år nu. 6 år i juli.. Shiiit.. Nä, nu kommer ångesten igen.. Nu får det vara bra!

Har för er information stått och fyllt sådana där pasta rullar, som finns att köpa, med köttfärssås. Fan vad duktig vi har blivit på att laga mat nu för tiden. Tänker framåt av någon anledning. Kan bero på att pengarna har sinat på kontot så jag inte har råd att köpa lunch på jobbet. Dessutom såg vi "mannen, myten, legenden" ( han jobbar på sjukhuskiosken och tror han äger stället, en ordentlig sprätt!) på krogen i lördags... Och man har ju hört hur dom hanterar maten där nere så, neeeee, matförgiftning är inget jag är speciellt sugen på..

Nu ska jag somna på soffan som vanligt... Måste fan köpa en tv till sovrummet!!!!

Hemma tidigt idag!

Har varit hos tandis och slipat och raspat bettskenan. Trodde även det skulle kosta mycket pengar men det kostade gratis! Och sånt gillar vi!

Ska tametusan sova en stund! Hörs senare ikväll efter middagen! Älsk kommer inte hem förrän sjusnåret.

Iallafall..

Filippa fick donken, jag fick motion + godis.. Hur nice är det inte att få båda liksom!?

Nu ska här lagas middag. Stuvade makaroner och köttbullar blir det idag. Och matlådor ska göras.

Iallafall..

Filippa fick donken, jag fick motion + godis.. Hur nice är det inte att få båda liksom!?

Nu ska här lagas middag. Stuvade makaroner och köttbullar blir det idag. Och matlådor ska göras.

Forget it..

Okej, glöm vad jag sa om att jag mår bra idag.. Det varade en stund!

Självklart har jag inte smärtlindrat ordentligt och då får jag ju känna på.. Man får vad man tål sägs det, men nää..
Jag tog inge smärtis igår när jag skulle dricka och jag tog inge förrän nu eftersom jag är väldigt petig med alkohol och just denna medicin. Med tanke på att mixen av denna sort och alkohol kan resultera i andningsförlamning, vilket kan leda till döden, så chansar jag inte.

Har iallafall tagit nu och hoppas på att det värsta släpper.. När det är som värst gråter jag, för jag orkar inte. Kan ju lova att jag kommer klara av en förlossning uuuutan problem. Smärta är något jag är van vid nu och kommer nog stå ut med den ganska bra...

Nu ska jag lägga mig en stund till tabletterna börjat verka. Sedan ska jag på ICA en snabbis, måste ha snus. Snusade nästan en hel dosa igår.

Girls night out - the conclusion..

Jag och Filippa kom hem till Maria runt halv sju, sju tiden någon gång. Där hade hon gjort iordning hemma gjord pizza. Gött. Vi satt och snackade skit, surrade lite. Sedan skulle Marcus komma förbi och äta. När han kom började vi äta, det var gött. Efter maten flyttade vi oss till vardagsrummet där vi pratade ännu mer skit och drack lite alkohol. Väldigt trevligt måste jag säga! Har inte sett Marcus sedan studenten (och nån snabbis i sjukhus korren, typ 2 sek..) så att träffa honom och snacka lite var roligt! Runt tolv ringde vi våran chaufför, Filippas karl Tobbe! (Kör som en dåre för er som inte vet, ber för mitt liv varje gång...) Iallafall överlevde vi färden ner på stan, som tur var, och då börjar det eviga tjafset om VART vi ska! Maria propsar på August så vi gick dit. Innan vi skulle betala in oss så tog vi en titt på dansgolvet... Tre pers (killar) stod och dansade. Vi tvärvände och gick mot Stadt. Där var väl medelåldern 12 ungefär. Tillslut gick vi mot Bockarna, där det var proppfullt! Det brukar det inte vara på en lördag. Men nackdelen där var att det var rockkväll.. Men det fick duga. Vi hade liksom Manis Sportbar eller Skutan kvar att välja på.. Dit går stans hoboes och vägra sitta där med fölk med en medelålder på 75... Vi köpte några drinkar av min gamla svenska lärare (nice att träffa henne igen!) och satte oss. Massa fulla människor.. Ångesten kröp sig på ett tag. Upprepade mantrat i mitt huvud: "jag ska inte vara bakfull imorn, jag ska inte vara bakfull imorn".. Btw så var nästan hela min gamla klass där också. Shit va längesedan man såg dom liksom! När det var en kvart kvar till stängning så gick vi ner på dansgolvet och rocka loss. Det spelades en "dansbar" låt under kvällen, resten var det bara att hoppa och headbanga till! Men jag hade iallafall skitroligt! Två åkte vi hem med Tobbe igen. Bad en gång för mitt liv, han körde lite lugnare faktiskt! Kanske för att snuten var ute och cirkulerade med pikébuss och skit. Kom iallafall hem helskinnad och levandes, höll på att ramla och slå ihjäl mig utanför porten istället eftersom grus är överskattat! När jag kom in så körde vi igång stereon på högsta volym.. Nää.. Skoja bara. Jag gjorde mig klar för sängen och matade kissarna. Tömde också skitlådan vilket var helt onödigt. När jag höll på att tömma den så sätter sig kattjäveln och skiter på golvet. Inte att han kunde knipa eller så, neeeeej.. Ja, nu är det tömt iallafall.

Jag mår helt underbart prima idag! Med tanke på att jag var ut igår. Har aldrig mått såhär bra nångång! Wonderfull!
Nu ska jag klä på mig och övertala älsk att vi ska dra på donken! Jag hade ju trotsallt kunnat varit bakfull och då behöver man lite skräpmat!
Tack för en trevlig kväll mina vänner! Det ska vi göra om! Jag fyller btw 20 snart! Då jävlar ska jag nog satsa på att inte må bra dagen efter!

Girls night out!

Japp! Ikväll blir det tjejkväll hela kvällen som sagt! Blir nog även utgång, men jag ska fan ta det lugnt! Ska INTE hamna på akuten inatt! Jag har fortfarande inte kommit in i duschen än, men nu så. Halv sju ska vi vara hos Maria, och ska handla lite småsaker först. Så nu måste jag hoppa in i duschen.

Älsk blir hemma själv ikväll med missarna! Men det överlever han nog! Han är tålig min gubbe! ♥

Har fortfarande inte fått någon rapport från kopparcup (handbollscup för er som inte vet) och jag har ringt 3 gånger tror jag! Fan va arg jag blir! Lika bra att jag inte är där! Jag blir bara så elak varje gång. Är det inte att dom är för slöa så är det domarna som är dumma i huvena eller så spelar motståndrarna fult. Tur att man som publik inte kan bli utvisad!

Nej, göra mig klar var det ja! Hmm.. Och smärtlindra!

Skumpan åker med till Maria!!

Godmorgon.

Idag börjar kopparcup i Falun tror jag det är. Iallafall är familjen där men eftersom jag jobbar på måndag, och då slutar också cupen, så fick jag stanna hemma.. Men ikväll är det girlsnight hemma hos Maria så det blir roligt att träffa alla igen. Det var ett tag sedan nu!

Vaknade vid ett idag igen. Fan vad jag sover! Herregud. Måste vända tillbaka dygnet om jag ska orka jobba nästa vecka.

Nu ska jag duscha!

Kaffe klockan 22...

Ja, det är bra. Sover kanske gott, eller ingenting. Är så tokigt sugen på choklad så jag vet inte var jag ska ta vägen! Därför gjorde jag lite kaffe, hoppas det släpper.

Sitter och tittar på Mr. Beans semester. Haha. Jaa..

Nu ska jag lägga mig på soffan igen. Jag ska göra det som om jag aldrig gjort det förr.. Right..

Mitt år 2009.

Januari.
Livet vänds upp och ner efter en dålig tid på sjukhus. Efter en "misslyckad" galloperation med tillhörande komplikationer som pankreatit (bukspottskötelinflammation) blir livet inte som det var förut.. Jag missar det mesta av skolan (gick sista året på gymnasiumet) och lärarna erbjöd mig att gå om 3:e året nästa år. Envis som jag var bet jag ihop och råpluggade, klarade med nöd och näppe kurserna. Det bara skulle gå. Tillbringar min 19 årsdag i en korridor på avd 6. (ortopedi)... Fick som tur var åka hem på kvällen...

Februari.
Kämpar för kung och fosterland med skolan, allt varvades med starka smärtstillande tabletter. Sammanlagt några nätter på sjukhus även denna månad. Magen krånglar allt mer. Fortsätter med starka smärtstillande..

Mars.
Magen blir relativt bra, hoppet att det ska försvinna växer. Skolan går bättre och bättre och känslan av att få tillbaka sitt liv börjar smyga sig på.

April.
Ett slag i magen. Bokstavligt sagt.. Besvären kommer nu tillbaka med full kraft! Att äta mat är en hel uppsats. Varje gång jag åt nåt, fick jag så ont att jag bara grät. Börjar leva på yoghurt och annan flytande kost vilket går lite bättre. Några turer på hälsocentralen denna månad. Ingen som vet vad dom ska göra.

Maj.
När studenten börjar närma sig var(är) min högsta önskan att få bli frisk. Det verkar omöjligt. Magen har varken blivit bättre eller sämre under denna tid och ingen vet vad som ska göras. Sjukhus besök till diverse kirurgläkare men alla kliar sig i huvet och vet inte vad det kan vara.

Juni.
Studenten närmar sig med stormsteg och jag får precis veta att jag klarat alla kurser som jag kämpat så med dom senaste 6 månaderna. Hade vääääldigt hög frånvaro och lärarna var väldigt på att jag skulle gå om sista året. Jag var totalt utmattad och orkade nästan ingenting. Att inte kunna äta gjorde inte saken bättre.. Levde fortfarande på yoghurt m.m och kunde/vågade inte äta skolmaten. Därmed försvann all energi. Får det värsta anfallet av magont en skoldag och bryter totalt ihop. Åker in på akuten (som så många gånger förr) och som vanligt slutar det med att jag blir inlagd. Läkarna gjorde inget annat än kliade sina huven.. Började som semestervikarie på avd. 7D. (Vårdavd för Ögon, Öron, Gyn patienter).

Juli.
Åker ut och in på avdelningarna/akuten utan resultat. Ingen läkare verkar ens villig att göra något. Hoppet att bli frisk försvinner totalt och har än idag inte kommit tillbaka. Varje dag plågas jag av magont, helt enkelt 24/7.. Jobbar och står i, dubbelpass vissa dagar och tar på det sättet också ut mig. Lever fortfarande på yoghurt. Gör både MR röntgen och DT, men ingen visar någonting. Tar diverse prover men allt ser bra ut. Som sagt är det ingen läkare som tar tag i mitt fall, utan jag får själv tjata om undersökningar. Varit tillsammans med älsk i 5 år 20/7.

Augusti.
Samma visa denna månad. Efter -11 kilo tvingar jag mig själv att äta. Vid den här tiden spelar det ingen roll om jag äter flytande eller inte, jag får lika ont ändå. Jag smärtlindrar ordentligt och äter ett mål mat om dagen. Lyckas behålla vikten.

September.
Kommer inte riktigt ihåg vilken månad jag gjorde koloskopin, men det var någon gång på hösten iallafall. Resultatet får jag vänta på i minst 7 veckor. Skulle ta 4.. Eller nåt. Det enda det visade var lite inflammation och ödem i tarmen, men eftersom jag led av diarrér så var det pga det. Inget som skulle göra ont i vilket fall. Vet inte hur många gånger jag varit inlagd på sjukhus vid detta tillfälle, men ett x antal i varje fall. Får ett vikariat på ÖNH-mottagningen på Hudiksvallssjukhus.

Oktober.
Plågar mig igenom var dag. Dödstrött, har ingen energi över huvet taget. Kom hem från jobbet halv fyra och somnade. Vaknade inte förrän morgonen efter. Fick köpa energidrycker på apoteket för att få i mig näring då jag hade en period till utan mat.  Ingen insats från läkarna. En gastrokonferans hålls och mitt fall tas upp. Det ENDA läkarna kommer överrens om är att jag ska flyttas från kirurg till medicin för att utredas där.

November.
Tjatar på medicin att jag ska få komma tidigare än i januari (vilket stod på kallelsen jag fick hem). Får tillslut en tid i december. Efter mycket om och men... Går fortfarande på starka mediciner och livet känns värdelöst....

December.
Samma problem, ingen lösning. Inte ens i närheten av en. 16 december hålls en ny gastrokonferans vilken jag inte fått svar på än idag. Kräver att få bli flyttad till Uppsala universitets sjukhus eftersom det snart gått ett år och ingenting har hänt. Jag har ätit dessa starka smärtstillande tabletterna som är ett morfinpreparat och beroendeframkallande i ett år i januari 2010. Det ska egentligen inte få hända.. Tur nog har jag klarat mig och är inte idag beroende av skiten. Men i den takt dom utrett mig nu så kan det lika väl ta ett år till innan jag får en diagnos och kanske en behandling. Det är ingenting jag tror på längre. Jag tror att jag kommer att få leva med denna smärta resten av mitt liv. Jag kommer få sluta med mina smärtstillande och blir förtidspensionerad pga mina smärtor. Utan smärtstillande blir jag sängliggandes och kan knappt röra mig. Att Hudiksvalls sjukhus inte har vidtagit åtgärder mot detta och utrett mig under intensivare former kommer jag aldrig att förlåta dom för! Förhoppningsvis får jag nu komma ner till Uppsala så jag slipper vistas mer på detta sjukhus. Mitt förtroende för dessa läkare finns inte. Det förstörde dom efter galloperationen i januari...

År 2010 har jag inga större förhoppningar för. Att hoppas på saker och ting är nästan lönlöst. Det enda positiva jag har att se fram emot är sjuksköterskeutbildningen som börjar 25/1.
Jag kan bara tacka vänner och älsk, mamma och pappa ♥ för allt stöd jag fått från dom detta år. Utan mamma skulle jag nog inte ens fått kontakt på sjukvården överhuvet taget. Det är hon som står upp och tar i när jag inte orkar. Hon säger ifrån och ser till att saker och ting blir gjort. Utan mamma vet jag inte vad som hänt! Tack mamma, jag älskar dig! ♥

Underbart!

Här sitter jag, hur pigg och fräsch som helst! Det är så roligt att tänka på alla som ligger och halvdör med bakfylleångest just nu! RÄTT ÅT ER!! Moahah!

Det var en jättetrevlig kväll igår måste jag säga! Skönt att få umgås med föräldrar lite! Det görs nog om nåt tag! Vi åt väldigt gott och spelade Wii! Laxen blev verkligen god, men ingen vet hur vi gjorde för att få den så god. Så om vi kan göra om det återstår att se!

Det har iallafall kommit minst 4 decimeter snö! Det är helt sjukt! Det ligger nu jämt med översta plankan på balkongräcket. Lite till och det rasar ner. Och det ser inte ut att sluta heller! Tror inte det blir någon promenad idag..

Mamma och pappa åkte någon gång vid elva igår. Älsk gick ut på balkongen och skottade undan en del snö så vi kunde stå där ute och titta på fyrverkerierna. Vi gick ut vid tolvslaget och drack skumpa. Älsk rökte även en cigarr. Vi stod där och myste sedan gick vi in. Hämtade täcken och kuddar och lade oss på soffan och tittade på Mr. & Mrs. Smith på ettan. Sedan somnade vi och vaknade nu idag klockan ett.. Skönt att sova lite!

Om en timme har vi tvättid. Ut och kämpa i snön bara.

Har träningsvärk i armarna efter Wii boxningen igår. Ett bevis på hur otränad man är!!

Tack för igår!!♥