Sture och jag...

Sitter i soffan och tittar på Simpsons. Trevligt värre.. Tyvärr blir han ensam ett dygn imorgon eftersom det enda tåg som fanns på sista minuten gick kl. 11.07. Men jag tror han kommer klara sig. Jag hoppas det iallafall. Ger jag honom mat så han klarar sig och gosar och leker lite så går det nog bra. Och desto gladare blir han när syrran kommer hem.
Han är inte sådär jätte social, eller var inte från början iallafall. Men nu är han lite bättre, han kommer fram och vill gosa och mjauar lite. Men han är ju ny och alldeles liten.

Imorgon ska jag dricka kaffe när jag kommer hem, det är en sak som är klar. Min syster dricker inte så mycket kaffe så jag har fått koka kaffe i en såndär press. Jag vill ha bryggkaffe... Inte kok kaffe. Så det ska bli skönt med att komma hem..

Inatt vaknade jag klockan 4.15.. Hade somnat på soffan så jag gick och lade mig i sängen och kikade på super nannyn.. Sedan slog jag igen mina blå och vaknade kl 11 någonting. Gick en sväng på Ica Gigantic Maxi, Jysk och Lindex en sväng. Hittade inget spec. En sjal på Ica, igår köpte jag leggins där.. Ett svart nagellack fick följa med mig hem.

Nej, nu ännu mer simpsons och min cider. Sedan mera plugg. Just nu pluggar jag in muskler och skelettet. Kuligt värre..

Ger upp...

Okej jag ger upp de där med att hålla koll på Let´s Dance, har tappat räkningen redan... Men men, Så ska det låta på ettan också, tuff konkerrent...

Nej, adjöken fröken, halloj anatomi och fysiologi boken!

Lets dance final i Uppsala..

Här sitter jag i Uppsala, lite tråkigt, men ändå ett ypperligt guldtillfälle att plugga inför den kommande tentan på onsdag!

Jag tänkte jag skulle hålla er upplysta om ställningen i Let´s Dance, just nu efter första dansen (som dansades av Mattias) så står det 36-0 till Mattias.. Eller ja, Claudia har ju inte dansat än, men snart.. Nu är det reklam..

Sitter ju kattvakt åt syrrans katt, Sture. Han ligger här brevid och dreglar. Han gör nämligen det när han sover. Anywho.. Hon bor alldeles intill Ica Maxi, Siba, Lindex, Jysk och systembolaget. Så jag gick på en tur (eftersom det var varmare ute än inne och höll på att frysa ihjäl. Ica Maxi i Hudiksvall kan ju ta sig i brasan, shit vad stort det var!! MASSOR av grejer ÖVERALLT!! Gick bara igenom en snabbis idag (eftersom jag skulle på systemet också!) så imorn vid lunch ska jag gå en sväng till tänkte jag. Ska bl.a. köpa (mer) garn åt mamma. Och jag köpte leggins, för 79:-, dom skulle kostat 130:-.. Nöjd..

Nu ska jag tvätta bort smink, klä om till pyjamas och mys tofflor innan Let´s Dance börjar igen!!

För er nyfikna..

Kan jag berätta att jag inte bajsat utanför någon hundägares dörr, det kommer ändå inte resultera i att denne plockar upp sin hunds skitkorvar.. Tyvärr.. Tycker bara det är synd att förstöra en sån fin stad på detta sätt. Hur kul är det att gå ett varv runt lillfjärden när man får leka "inte nudda bajskorv" och skutta sig genom rundan. Det är även många fler som noterat detta problem, förra året skrev flera arga korvhatare inlägg i HT. Men det verkar inte som att hundägarna fattar ändå. Kanske är dom lite "slow minded".. Vem vet.

Iallafall, jag har lite feber idag. Känns inte roligt att sitta på cul då, så jag håller mig hemma. Men ska ändå ta tag i studierna eftersom jag ska till Gävle imorgon på seminarium och då ska dessa vara klara.  Så jag får plåga mig igenom dagen helt enkelt.
Synd, vi skulle nämligen jobba tillsammans med uppgifterna idag men jag får helt enkelt köra mitt race helt själv..

Om ni noterar en massa stavfel så ber jag om ursäkt, det är feberns fel..

Nej, till studierna och en kopp kaffe. Förresten så vore det trevligt om Filippa Lundin kunde kika förbi. Nu har jag ju feber, men jag smittar nog inte längre, så vill du vill jag! ^^ Skicka mig ett SMS!


Städdag.

Nu ska jag gå och diska och städa och putsa och vika tvätt och göra allt det där roliga som följer med på köpet när man flyttat från mamma och pappa. Det där nödvändiga onda ni vet.. Sedan ska jag belöna mig själv med en promenad ner på ICA och göra av med lite pengar på pasta sås och snus. Efter den nyttiga promenaden ska jag sätta igång och plugga lite. Så ser min söndag ut. Roligare kan man väl ha. Och som körsbäret på toppen så är man förkyld som en gnu, har ingen hörsel på öronen och snoret bara rinner. Men så är det att vara vuxen och sjuk, inte som när man var liten och fick ligga på soffan och bli servad med godis och varm choklad... Fy fan för att växa upp...

Iallafall så tycker jag att Hudiksvalls hundägare är dom sämsta som finns. Fy fan på er! Är man ute och går så stöter man på en trevlig liten korv ungefär sisådär var tionde meter. Dom luktar ju så jävla gött också nu såhär på vårkanten, när solen legat på en hel dag och trettioelva pers har trampat i skiten. Bokstavligt talat.. Nej, era lata jävlar som inte ens kan plocka upp skiten efter er!! Jag ska leta reda på varenda hundägare här uppe på Kristineberg, följa efter er hem och sedan lägga en brun liten, naggande god, korv utanför eran dörr, så det är det första ni sätter foten i när ni nu ska gå ut med eran hund. Det ska ni ha klart för er! Så jävla vidrig är vad ni är! Plocka upp efter er, är det så svårt att böja sig ner och ta upp gucken? Hur jävla trevligt vore det om folk sket på gatan? IDIOTER!!

Plugg, plugg åter plugg...

Gör inget annat. Idag har jag  varit på cul, som alla andra dagar. Där har jag pluggat, vilket jag gör vaart jag äään äääär! Men det är väl så det ska vara i 3 år framöver.. Känns underbart..

Just nu sitter jag med block och 3 böcker. Läser om Rörelseapparaten som det så fint kallas. Alltså, skelettet och musklerna. Ska förklara ledkapsel, ligament och synovialhinna. Mycket intressant.. Eller ja, JUST NU ska jag förklara vad som är skillnaden mellan en synnovialled och en fog.. Jag hittar inte svaret någonstans i heeela boken. Något less man blir då. Imorgon är det seminarium på cirkulationen så jag kanske kan försöka fråga läraren om skillnaden. Vill göra klart dessa frågor innan helgen, vill inte plugga en helg till!

Nu ska jag snart gå i säng, upp tidigt imorgon. Well, fredag imorn och på lördag är det handboll. Ska försöka motstå frestelsen att ta med böckerna, kan bli svårt. Men vafan, man KAN INTE plugga varje helg. Någon måtta får det vara. Dessutom var det ett körkort jag skulle haft, helst igår, så kanske man ska ta och lägga ner lite tid på körkortsplugg istället.. Om jag nu prompt måste plugga något.....

Nej ni kära vänner. Nu blir det sängen och därmed basta!! ^^ (Bjuder på en försynt liten smiley, hatar inlägg med smileysar, det blir så fult....)

Gävle, tvättid, plugg...

Usch, hur fan ska man hinna allt? Tenta om 2 veckor, känns jävla najjs.. Då har vi inte gått igenom sista avsnittet ens, och det är inte bra.. Ett stort avsnitt dessutom.. Ja, det är bara att bita i det sura äpplet och plugga till ögonen böder.

Just nu håller vi på att tvätta.. Så kul så... Men det måste göras. Tänk om man kunde ha en tvättmaskin och en torktumlare i lgh.. Vilken dröm...

Var ner till Gävle idag för en och en halv timmes blodtryckstagning. Ganska onödigt, lärde mig inget som jag inte visste innan. Men en del av utb..

Nu ska jag försöka sätta mig och plugga lite. Usch..

Ner på CUL.

Ska nu snart bege mig ner på cul.. Introduktionsföreläsningar idag.. Kan vara bra att vara med på, speciellt när man inte fattar ett jota av uppgifterna.. Så hoppas jag blir lite klokare idag..

Måste även dammsuga här hemma idag. Får ett psykbryt när det fastnar saker under fötterna på en när man går barfota. Det är det som är situationen här hemma nu, så snabeldraken ska rastas idag. Annars händer inte så mycket i mitt liv, förutom att jag pluggar 24/7 känns det som. Var jag än åker så har jag ryggsäcken och skolböckerna med, ÖVERALLT! Det kan inte vara nyttigt.. BARA 3 år kvar, bara 3 år kvar!!

Nej, nu ska jag ta en promenad ner på stan i det härliga vädret! Känns som att det börjar bli vår, men som alltid varje vår kommer det bakslag. Bara väntar på värsta snöovädret nu.. Kommer väl i maj eller nåt tokigt..

Bye!!

Handboll

Idag var det handboll.. Vi förlorade, men nästa match vinner vi!!
Nu ska jag försöka plugga.. Fast att plugga i vardagsrummet med yrrol på tv går inte så bra.. Men lite blir gjort iallafall. Tänkte att jag skulle göra klart instuderingsfrågorna i helgen, så man kan jobba med seminarieuppgifterna till veckan tillsammans med kamraterna mina.

Vi får väl se hur det blir med att åka hem ikväll. Han var då så sur min man när jag ringde honom förut, så nja.. Ska höra med honom. Tror inte han gråter om han får lana en kväll till faktiskt.

Nej, nu åter till skolböckerna! Gör inget annat om dagarna, utom att försöka plugga....

Hos mor och far.

Här sitter jag i Gnarp. Mamma somnade på soffan vid åtta. Efter en pik eller två blev hon less och gick och la sig på kökssoffan och sov istället.. Så där ligger hon. Pappa sitter med sin dator i knät och bror och jag tittar på solsidan på fyran.
Imorgon är det handboll. Så det ska vi se. Men nu ikväll blir det nog inte så mycket mer gjort. Så jag ska nog gå isäng efter detta. Trött som en gnu..
Älsk har "lan" med sin polare, så jag for hit istället. Orka med två karlar som sitter vid datorn så det luktar pung i hela lägenheten. Nej.. Hellre i Tjärnvik då!

Godnatt!

Jaja..

Okej Filippa, okej.. Måndagen gick väl bra.. Kom dit på morgonen, tok nervig som vanligt.. Men iallafall, fick inget lugnande.. Inte behöver väl du nå lugnande!? Knappast.. Det fick man till svar.. Kom in på "op-salen" och somnade sött.. Sedan vaknade jag, fick en piggelin för min hals gjorde så satans ont. Efter en timme kom jag tillbaka till dagkirurgen. Där fick jag vänta i säkert två timmar innan läkaren kom och skrev ut mig. Men iallafall, till saken, har jag en inflammation i övre delen av magsäcken. Läkaren vet inte varför eller vad det är men en inflammation iallafall. Så han tog biopsier därifrån så det är bara att vänta och se. Nu har jag så ont i överkroppen så det är inte klokt. Inte musklerna som gör ont, utan det är inuti, svårt att förklara. Men det börjar bli lite bättre.

Imorgon ska jag göra tunntarmsröntgen, men Malin har varit så duktig så hon har förmodligen råkat slänga kallelsen. Så nu vet jag inte om jag ska vara fastande eller inte, eller hur många timmar innan jag ska fasta. Antar att jag ska fasta eftersom jag ska dricka kontrastmedel, men det vore ju bra om man visste från NÄR man ska börja. Ska ju inte vara på röntgen förrän halv två. Att då fasta från 24 inatt känns lite overkill.. Men det är väl det vanliga, sex timmar innan antar jag. Snusa tänker jag göra till kanske en eller två timmar innan..

Hade seminaruim idag på nervsystemet. Det är så jag vill gråta. Fattar ingenting. Kommer jag verkligen klara av att bli ssk tänker jag ibland.. Det är bara att bita ihop och råplugga inför tentan.. Usch och fy.

Nej nu en varm och skön dusch och sedan ner med näsan i boken igen.. Nu har Filippa fått sin uppdatering!

Ett avslappnande glas vin

Just nu håller vi på att laga mat. Fläskfilé med ädelostsås och sallad blir det. Vill ta i med hårdhandskarna, ska ju ändå på sjukhuset imorgon och man vet aldrig hur det kan sluta, speciellt inte när narkos är inblandad. Så ikväll njuter jag. Lite smått nervös också, man kan ju aldrig vara säker, så ett lugnande glas vin får mig att sova gott!

Så imorgon 7.30 beger jag mig till central op på Hudiksvalls sjukhus.. Ska då göra en gastroskopi under narkos. Får väl se vad dom inte hittar. Tar för givet numer att dom inte ser nåt, dom har inte gjort det på dom andra femtioelva undersökningarna så vad skulle vara annorlunda med denna? Ja, ni kan väl hålla tummarna att jag vaknar igen iallafall. Med alla nerdragningar min vän sjukhuschefen kommit med nu så kanske dom har dragit ner på narkosmedlet, så jag somnar nog inte ens.. Ääääh, nu måste Malin försöka vara lite positiv!

Efter middagen så ska jag försöka sätta mig ner och förklara ögats uppbyggnad och hur vi kan se saker och ting. Har gjort dom andra uppgifterna om lukt/smak och hörseln. Men ögat var lite knepigare. Mycket i ögat ska ni veta!

Nu ska jag äta så jag spricker! Fasta efter 24 och ingen snuuuus varken efter 24 eller imornbitti!!
BYE!

Oj.

Besöksrekord tror jag angående mitt inlägg om nordanstigs kommun.. Det ska dom ha. Pinsamt ju.

Sitter och försöker banka in i huvet hur cellen är uppbyggd, organellernas funktion och allt annat som har med proteinsyntes och andra saker att göra.. Har seminarium imorn, och jag kommer svara fel på alla frågor läraren frågar. Skit också.. Men jag fattar inte mycket. Har dessutom skallebank så det räcker för två och hur kul är det att sitta och plugga och greja som en tok då?! Nej, FY!

Nu ska jag maila läraren, kan inte vara med på en massa seminarium och så på måndag så jag måste försöka lösa det på nåt vis!

Nordanstig, kan det kallas kommun?

Nordanstigs kommun har nu valt att dra ner på personal inom vård och omsorg. "Klockrent!" Tänker dom, så kallade, "politikerna" som sitter där på sina fina kontor. "I år kan vi alla få fruktkorgar till jul!!".. Om det är den uppfattningen jag fått av politikerna i Nordanstig, hur bra har dom då skött sig?
Den ena politikern springer runt i kalsonger, dyngrak, på nåt regeringstjoffsan i Sthlm, den andra förskingrar pengar till dottern.
Nu har min mor blivit "avskedad" eller "omplacerad" som det så fint heter, från hemtjänsten till Bergesta servicehus. Det är något hon absolut inte vill göra. Men p.g.a för lite arbetade timmar, och som sagt, nedskärningar så blev det så. Och det är bara att tacka och ta emot.
Nordanstigs kommun vill också vara den första kommunen med "nollvision" mot varg.. Finns det varg i Nordanstig? Jag, som har bott där i 20 år, har ALDRIG hört ett knyst om varg. Inte mina föräldrar heller. Är dom inte redan först med det i Sverige då? Och OM det nu finns varg så har jag ALDRIG hört talas om en varg som ätit en hund/ett får/ Stig Engs kossor m.m.. Så vad har vargen gjort? Ska vi inte försöka bevara detta djur istället för att utrota det?
Kanske var "politikern" som bestämde detta full och sprang i kalsonger i Sthlm när beslutet togs. Det låter iallafall som så. Jag skäms över att tidigare ha bott i denna kommun.
Deras syn på Nordanstig som ett semesterparadis, ett ställe dit människor kommer flytta inom en snar framtid, kan de stoppa upp i röven, kort och gott. Vem!? Vem kommer vilja bo i en kommun där politiker, dag ut och dag in skämmer ut sig själva och kommunens invånare? Nej, jag tycker Nordanstigs kommun kan läggas ner, bredda Hudiksvalls kommun istället.

Så nu har jag fått det sagt. Ska nu fortsätta med att beskriva cellens uppbyggnad och organellernas funktion..